Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Zó was de thema-avond op woensdag 20 februari

over vrijwilligerswerk

 

Ongeveer de helft van de Nederlanders doet vijwilligerswerk. In de zaal was het een ruime meerderheid. Geen wonder: veel Capelse vrijwilligersorganisaties waren gekomen en hadden zo veel mogelijk mensen meegebracht. Het resultaat: een geanimeerde avond waar veel zinnigs werd gezegd. En waar veel nieuwe contacten werden gelegd.

 

foto's Rogier Bos

 

Inleider Joost van Alkemade van de koepelorganisatie NOV had niet alleen zijn eigen praatje, maar verving ook op het laatste moment de zieke eerste inleider prof. dr. Lucas Meijs. Dat deed hij onvermoeibaar en met verve. Hij gaf de aanwezige organisaties veel tips over hoe ze hun vrijwilligersbestand kunnen vasthouden en uitbreiden. En wist met veel enthousiasme de aandacht vast te houden.

 

Wethouder Marc Wilson nam dat stokje naadloos over door zijn beleid – meer ontmoetingsplekken voor Capellenaars – uiteen te zetten. Met hem op het podium werd ook de Max Mobiel onthuld, een van de elektrische autootjes die binnenkort in dienst staan van Capellenaren die slecht ter been zijn.

 

Een kort en dynamisch optreden van het muziek- en cabaretduo Piepschuim sloot het zaalgedeelte af. Na de pauze werd er in de foyer nog een half uurtje dynamisch gediscussieerd onder leiding van Frénk van der Linden. Daar waren ook Netty Verschoor van Stichtng Welzijn Capelle en Wim van Vredendaal van Werkplein IJsselgemeenten om bij te dragen en vragen te beantwoorden. Samen lieten ze zien hoe actief Capelle is in het helpen van anderen en het organiseren van nuttige zaken.

 


 

De volgende Themater is op woensdag 22 mei en gaat over het onderwerp ARMOEDE

Meer informatie over deze avond is te zijner tijd hier te vinden

Weet u al dat u komt? Gebruik dan onderstaande knop en meld u alvast aan!